Jacobus 77
 
  | home | fotoboek | gastenboek | afgeschermd |

Inleiding

Dit is de homepage van jaargang 1977 van de afdeling gymnasium van het Jacobus college ter Enschede.

Hieronder staat een lijst met de klasgenoten, en wat informatie over wat ze nu aan het doen zijn (voor zover bekend). Als je er iets over jezelf bij wil laten plaatsen, of iets wil veranderen of zo, stuur dan een mail naar .

In het fotoboek vind je foto's uit de oude doos. Wat er nu staat komt allemaal van Harry (ere wie ere toekomt). Als iemand nog op zolder wat heeft liggen: laat het me weten!

In het grabbelton staan allerlei dingen uit een grijs verleden. Ook hier geldt: als je nog een bijdrage hebt: laat het me weten!

Verder is er een gastenboek, waarin je berichtjes kunt achterlaten, en een afgeschermd gedeelte, waarin postadressen, e-mail adressen en telefoonnummers te vinden zijn. Om daar te komen moet je als username jacobus intikken, en als wachtwoord de naam van de pater die mee is geweest naar Rome (zonder hoofdletters, en zonder tussen-n (dank je, Paul)).

Als je e-mail stuurt naar onderstaand adres, komt het bij iedereen terecht die zich daarvoor heeft aangemeld. Let op: als je een reply doet op mail die naar deze mailinglist is verstuurd, gaat het antwoord alleen naar de zender. Als je wil dat iedereen het antwoord ziet, doe dan een cc naar de mailinglist. Als je op de lijst wil komen, of er juist af wil, stuur me dan een mailtje.

plaatje met adres

Het adres hierboven staat er als plaatje, en er zit geen link achter, om te voorkomen dat spybots die het web afstruinen het in hun bestand opnemen. Zet dit adres alsjeblieft nooit ergens in een web-site of zo, want voor je het weet worden we met spam overspoeld.

De klasgenoten

Gym A

Paul
Abels

Verhaaltje over mijzelf, had je besteld. Okee. Eťn tweede vrouw, twee eersteklas kinderen, twee konijnen, twee poezen, hamster Piet Hein. Sinds twee jaar volledig zelfstandig als eenmansbedrijf Abels Taalzaken. Behalve de belastingaanslagen en de boekhouding bevalt mij alles aan mijn Taalzaken. Binnenkort meer via mijn website: www.abelstaalzaken.info.
Paul heeft een eigen rubriek binnen deze site, met regelmatig nieuwe bijdragen:Berichten uit de Grassenwei.
Monique
van Beers

Ben
Doornbusch

Lize Marie
Fontein

Edwin
van der Geest

Na het gymnasium ben ik klassieke talen in Leiden gaan studeren en tijdens mijn studie heb ik gewerkt in het Rijksmuseum het Koninklijk Penningkabinet. Romeinse numismatiek is een van mijn hobby's. Direct na mijn studie vond ik werk in Hellevoetsluis als docent klassieke talen (en geschiedenis en Nederlands) aan de GSG Helinium. Met veel plezier heb ik hier lesgegeven. In 1990 ben ik getrouwd met Veronique Stern. We hebben geen kinderen, maar wel drie pete-kinderen.
In 1994 ben ik gevraagd voor de kandidatenlijst van de VVD. Ik werd gekozen in de raad. Vier jaar later werd ik tweede wethouder voor de VVD en in 2002 werd ik lijsttrekker. Ik ben sinds die tijd eerste wethouder en loco-burgemeester. Het openbaar bestuur bevalt me erg goed. Het is boeiend en dynamisch, geen dag is hetzelfde en je ziet waar beslissingen in de praktijk toe leiden. Ik houd me bezig met economische zaken, sport, cultuur, havenzaken, evenementen, toerisme, recreatie, accommodatiebeleid. Je kunt kijken op www.hellevoetsluis.nl om te zien waar wij ons in Hellevoetsluis mee bezig houden!
In mijn vrije tijd kijk ik graag films, probeer te golfen of zit in ons huis in de Bourgogne.

Jos
Goorkate

Jos woont in Utrecht.
Yvonne
Keuters

Theo
Lucassen

Ans
Olthuis

Hans
Peterse

Annelies
Polman

Loes
Sprakel

Ik heb in Leiden museologie en kunstgeschiedenis gestudeerd. Ik heb dat met veel plezier gedaan. Daarna heb ik zes jaar in het Postmuseum te Den Haag gewerkt. Daarna ben ik in 1989 naar Belgie, Lanaken verhuist. De huizen en tuinen zijn hier groter dan in de randstad en dat bevalt mij zeer goed. In 1994 heb ik een dochtertje gekregen"Suzanne" en zij zit nu op de middelbare school in Lanaken en volgt de "ASO" (alg. secundair onderwijs) met latijn. Ik geef momenteel rondleidingen voor de V.V.V. in Maastricht om toch iets met mijn opleiding te doen. Ik ben in 1987 getrouwd met Jaap Hage. Hij is universitair hoofddocent bij metajuridica in Maastricht. We hebben ook een lieve hond "Hera" een Jack Russell terrier.

Veronique
Stern

Na het gymnasium ben ik Franse taal- en letterkunde gaan studeren in Leiden. Na mijn kandidaats ben ik een jaar naar Aix-en-Provence gegaan en heb daar Frans en internationaal recht gevolgd. Voor mijn afstuderen werd mij een baan aangeboden bij het ministerie van FinanciŽn, bij de verificateursopleiding (douane). Daar heb ik met heel veel plezier les gegeven.
In 1990 trouwde ik met Edwin van der Geest.
Ik werd onderwijskundig beleidsmedewerker voortgezet onderwijs. Daarna ben ik werkzaam geweest als adjunct-directeur van de bibliotheek. Bij de privatisering van de bibliotheek ben ik door de gemeente gevraagd seniorbeleidsmedewerker te worden bij de afdeling Samenlevingszaken voor de terreinen welzijn en cultuur. Intussen ben ik coŲrdinator van het team welzijn en cultuur. Het is leuk om bij de gemeente te werken omdat de lijnen hier zo kort zijn en de resultaten snel zichtbaar. Hellevoetsluis is een hele actieve stad en er gebeurt veel. Ik ben op lokaal, nationaal en internationaal niveau actief geweest in het bestuur van de serviceclub Ladies'Circle (president).
In mijn vrije tijd schrijf ik verhalen, schilder wat, lees graag, probeer ook een balletje in zo'n gat te slaan, en het liefst doe ik deze dingen allemaal in en rond ons huis in Frankrijk.

Frank
van der Waard

Frank
IJzendoorn

Gym B

Gerard
Berendsen

Frans
van Gils

Harry
Graave

Bert
Heesink

Procede Twente BV

Rik
Hurkmans

Eerst leren en bewegen voor gymnastiekleraar daarna een rijkgeschakeerde carriere in de automatisering nu adviseur genoemd. Vindt het leuk om met organisatie-tafel-opstellingen te experimenteren en ik praktizeer persoonlijke begeleiding.
Getrouwd met volleybalster Annelieke Hurkmans-Meulenberg uit Enkhuizen met wie ik mag genieten van 3 prachtige dochters Kyra (1986), Thessa (1988) en Mayka (1990).
In 1977 ben ik terug naar de kust gegaan, en woon daar nu in SANTPOORT-ZUID. Hobbies ...? een website ... hartzaken of zielzaken over een tijdje.
Rik is 6 november 2015 overleden.

Johnny Klein
Schaarsberg

Het belangrijkste eerst: getrouwd met Ans en 2 geweldige kinderen: dochter van 14 en zoon van bijna 12. Fijn hecht gezin voor gezellige vakanties dwars door Europa, met de kids mee naar korfballen en tafeltennissen of om lekkere lange-afstands-wandelingen mee te maken. Verder af en toe internetten, wat tuinieren en van tijd tot tijd ons huis aanpassen. Ook niet vies van wat TV kijken. Ter geruststelling, mijn maatschappelijke steentje (naast het werk): lid MR basisschool kinderen (o.a. het opzetten van een GMR in Enschede). Altijd veel gesport, nu wegens blessures en tijdgebrek wat minder. Momenteel weer aan de studie (wie niet?!).
En professioneel dan, zullen de "CV-liefhebbers" onder ons zich misschien afvragen. Die klikken hier, de CV-haters kunnen dat nalaten.
Ik hoop dat ook de rest nog stukjes aanlevert. Al was het om te zien of ze net zo weinig verandert zijn als degenen waarvan ik nu al wat heb gezien! Daarom sluit ik dit stukje af met: laat eens wat van je lezen!

Lida
Kouwenhoven

Hans
Lieven

Michel
Marcus

Ernest
Nijkamp

Hans
Olde Hengel

Thom
Oostendorp
Ik woon al sinds 1977 onafgebroken in Nijmegen, waar ik als universitair hoofdocent werk bij de afdeling Medische Fysica en Biofysica van de Universiteit van Nijmegen. Ik ben getrouwd met Yvonne Janssen. We hebben een hond, Odie, en een kanarie, Tweety Pie. Voor meer informatie zie mijn homepage.
Kijk hier voor foto's die gemaakt zijn tijdens mijn sabbatical in Finland in de zomer van 2003 (nog ongesorteerd en ongeselecteerd).

Peter
Pesch

Vera
Remkes

Lilian
Smolders

Bij deze geen 'zaai' CV'tje, (hoewel ik daar zelf geen oordeel over heb), wel een redelijk authentieke foto, gemaakt door mijn dochter Robin Aurora (geb. 22-2 1987).
Op www.berkelvo.nl een impressie van mijn huidige werkomgeving. Klik op "vakken", vervolgens op "architectuur" ,"boetseren" en/of "vrij atelier ruimtelijk vormen" Dat zijn de vakken die ik geef. De site is nog in oprichting, dus nog niet alles is ingevuld.
Daarnaast verzorg ik ook lessen houtbewerking en lever mijn bijdrage aan de toneellessen wat betreft decors en kostuums. Een veelzijdige baan dus op een van de beste en leukste middelbare scholen van Nederland (al zeg ik het zelf, en het oude vertrouwde Jacobus ten spijt!).
Naast de school is de beeldende vorming ook mijn persoonlijke werk- en ontwikkelingsterrein. Klik hier om een paar van mijn schilderijen te zien.
Als ik een eigen website had, zou ik deze de titel 'beeldzaken' meegeven (kort en helder, nietwaar Paul).
Lilian is 28 februari 2008 overleden.

Frank
Spoelman

Soraya
Thť

Ben
Vaanholt

Marianne
Winkelhorst

In het voorgeborgte, in afwachting van consensus over hun opname in de hooflijst staan de mensen die wel ooit tussen 2 gym en 6 gym bij ons in de klas zaten, maar niet samen met ons eindexamen hebben gedaan.

Met dank aan Weezenhof.com Webdesign voor het beschikbaar stellen van de web-ruimte.